Hvor miljøvennlig er PVC vinduer og dører?

Produksjon og destruksjon av PVC vinduer avgir svært giftige kjemikalier som truer både miljø og helse

"Pvc-produktenes livsløp involverer et stort antall og store mengder, kjemiske forbindelser med kjente eller potensielle langsiktige skadevirkninger på miljø og helse"

- Frank Thiesen, Norges Naturvernforbund

  • Produksjon og destruksjon av PVC vinduer avgir svært giftige kjemikalier som truer både miljø og helse. Produktene inneholder ikke mindre enn 6 av de 15 farligste kjemikaliene europeiske styresmakter har prioritert for avskaffelse av (Kilde: Greenpeace).
  • Pvc vinduer kan ikke repareres om de skulle gå i stykker. Det er flere kilder som sier dette (bla. Greenpeace og nubri.com)
  • Appa.dk sier at PVC vinduer blir større og endrer form ved høye temperaturer og sprekker ved lavere temperaturer.
  • Et annet aspekt som plastikk leverandører spiller på er at det er vedlikeholdsfritt (Ved nærmere undersøkelser kommer det fort frem, fra flere hold, at dette ikke er sant. For eksempel sier det største forsikringsselskapet for britiske borettslag, Housing Association Property, at PVC vinduer må bli rengjort hver sjette måned, de må smøres og justeres hvert år og ha nye pakninger og tettelister hvert tiende år.)
  • Nubri.com og Greenpeace sier at PVC vinduer også nedbrytes over tid og at fargen vil kunne bli gul/rosa. I tillegg gjør sollys PVC sprøtt og lager hårfine sprekker.
  • Ifølge et  diskusjonsforum/blogg på byggebolig.no nevnes det at PVC har veldig dårlige egenskaper i forbindelse med brann. produktene hevdes å miste bæreevnen på under 10 minutter ved fullt branntilløp. Dette gir igjen brann og redningsmannsakper dårlige arbeidsforhold ved brann tilløp.
  • Forventet levealder på vinduer av PVC er estimert til 20 - 25 år. Vinduer av vakumsimpregnert mykt tre gis en levetid på 25 - 30 år (kilde: The National Building Federation: "Standards and Quality in development.")
  • Høy kvalitetsvinduer med dobbelt glass er IKKE dyrere enn tilsvarende vinduer av PVC. The National Building Federation (gjengitt av Greenpeace) og flere lokale styresmakter i Storbritania har funnet ut at vinduskarmer av PVC er dyrere med tanke på innkjøpsutgifter. Ser man kostnadene i løpet av levetiden, innkjøpskostnaden og livssykluskostnader, er PVC dyrere eller like dyrt som tilsvarende treprodukter.

 

Magnorvinduet

Lavt varmetap

I midten bruker vi en kjerne av supersterk kompositt, et materiale med ekstreme egenskaper, som både gir brutt kuldebro og 100 prosent stabilitet. MagnorVinduet anbefales av ENOVA.

Treverk inne

Innerdelen av vinduene er kledd med utvalgt nordisk treverk, impregnert og ferdigmalt i ønsket farge. Selv om produktene våre er produsert i aluminium har de det samme lune uttrykket innendørs som ved valg av tradisjonelle trevarer.

Vedlikeholdsfritt

Vinduene og dørene våre er konstruert i aluminium, noe som gir vedlikeholdsfri overflate på utsiden og en levetid på over 60 år. Dette er vi alene om.

Glass og farger

Vinduene og dørene lakkeres, og du har hele fargekartet å velge i når du eller arkitekten din skal plukke det som passer. Standardvinduene våre møter morgendagens krav, ser du etter flere egenskaper kan du velge blant våre mange varianter av spesialglass.

H-vinduet Magnor - i en klasse for seg!

©  2017 H-Magnor