MagnorVinduet med parametriske BIM-objekter

Fremtidens hjelpemiddel for arkitekter med digital arbeidsflyt

De fleste arkitekt- og beregningsarbeider utføres i dag i digitale tegneprogrammer.

Det gir uante muligheter for visuell presentasjon hvor forslag til løsninger kan vurderes fra alle vinkler og i alle plan.

Nå starter en helt ny designepoke ved at også bygge- og innredningsindustriens produkter begynner å bli tilgjengelige som digitale illustrasjoner (BIM-objekter) i samme programvare som arkitektenes tegneprogrammer.

I praksis betyr det at designansvalig for bygget kan hente inn vinduer, dører, møbler og annet som digitale illustrasjonsobjekter og legge dem rett inn byggets overordnete design hvoretter de oppfører seg som en del av hovedkonstruksjonen.

På den måten vil produktobjektene kunne følge alle skaleringer og vinklinger som bygget forøvrig uten at det medfører tilleggsarbeid for designer. Hele konstruksjonen blir også langt mer realistisk da det er de konkrete bygningselementene som vises i sin korrekte form, farge og utførelse. I praksis vil en kunne oppnå en fullstendig virtuell bygning med de aktuelle byggkomponenter.

MagnorVinduet – første norske vindusprodusenter med BIM

MagnorVinduet har lenge vært i forkant av den digitale utviklingen. Derfor tilbyr nå MagnorVinduet alle sine vinduer som parametriske, ”intelligente” BIM-objekter til arkitekter, interiørarkitekter og andre som har behov for det. I første rekke leveres objektene i AchiCAD. En programvare med enestående teknologi som gjør at objektene er mer parametriske, har flere innstillingsvalg og et mye enklere brukergrensesnitt enn konkurrerende programvare.

AchiCAD med BIM (Bygnings-Informasjons-Modell) teknologi ble utviklet av programvarehuset Graphisoft så tidlig som i 1984. Graphisoft har senere tatt BIM konseptet videre til nye høyder hvor fleksibilitet og brukervennlighet er helt i særklasse.
Se: BIMcomponents.com

Gratis logg-in kode for BIM på  www.magnorvinduet.no/media
Demonstrasjon på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Er1Ns9xSqh0

 

MagnorVinduet har eget direkte logg-in skjema for BIM på sin hjemmeside. Når det fyllles ut og oversendes vil bruker umiddelbart bli tildelt en personlig logg-in kode som gir fri adgang til alle MagnorVinduets BIM-objekter.

 ”BIM vil gjøre hverdagen enklere og bedre for alle i byggtekniske fag – derfor har vi lagt store ressurser ned i prosjektet”

sier MagnorVinduets produktutviklingssjef Leif Gunnar Borgen

For mer informasjon kontakt:
Produktuviklingssjef Leif Gunnar Borgen tlf.: 982 99 404

Magnorvinduet

Lavt varmetap

I midten bruker vi en kjerne av supersterk kompositt, et materiale med ekstreme egenskaper, som både gir brutt kuldebro og 100 prosent stabilitet. MagnorVinduet anbefales av ENOVA.

Treverk inne

Innerdelen av vinduene er kledd med utvalgt nordisk treverk, impregnert og ferdigmalt i ønsket farge. Selv om produktene våre er produsert i aluminium har de det samme lune uttrykket innendørs som ved valg av tradisjonelle trevarer.

Vedlikeholdsfritt

Vinduene og dørene våre er konstruert i aluminium, noe som gir vedlikeholdsfri overflate på utsiden og en levetid på over 60 år. Dette er vi alene om.

Glass og farger

Vinduene og dørene lakkeres, og du har hele fargekartet å velge i når du eller arkitekten din skal plukke det som passer. Standardvinduene våre møter morgendagens krav, ser du etter flere egenskaper kan du velge blant våre mange varianter av spesialglass.

H-vinduet Magnor - i en klasse for seg!

©  2017 H-Magnor